In de bovenzaal van restaurant Buddhas aan de Botermarkt kregen bestuur en fractie uiteindelijk de handen op elkaar tijdens de ledenvergadering die moest instemmen met de voordracht van Paul Dirkse als beoogd wethouder. (Foto's: Chris de Waard).

Achterban D66 Leiden akkoord met voordracht Paul Dirkse

Vrijdagavond bespraken de leden van de Leidse D66-afdeling de procedure rond de voordracht van Paul Dirkse als beoogd opvolger van Frank de Wit die per 1 juni de Leidse politiek heeft verlaten. De Wit is nu voorzitter van het College van Bestuur van het Scala College in Alphen aan den Rijn. Na het nodige gesteggel over de manier waarop de voordracht tot stand was gekomen, stemden de leden in met de voordracht van Dirkse die tijdens de gemeenteraadsvergadering van 16 juni wordt benoemd tot wethouder van Duurzaamheid, Onderwijs en Sport,

Vervolgens werd afscheid genomen van Frank de Wit. Uit handen van raadslid Aad van der Luit kreeg hij niet alleen een tastbare herinnering, maar ook een bon om eens uitgebreid te gaan lunchen bij de Tuin van de Smid in Polderpark Cronesteyn. Naar verluidt een geliefde rustplek van De Wit die in zijn vrije tijd graag op de fiets stapt.

 

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×