Op verschillende plekken in Nederland zijn al genderneutrale wc's geplaatst (Foto: Amsterdam Museum).

Universiteit Leiden start proef met genderneutrale wc's

De Universiteit Leiden is vorige week een proef gestart met genderneutrale toiletten. In verschillende gebouwen van de Universiteit Leiden wordt nu geëxperimenteerd met deze genderneutrale wc’s, onder andere in het Plexus gebouw.  Deze zomer kijkt de universiteit of de proef succesvol is en uitgebreid kan worden.

All-Gender-Restroom-SignUit eerder onderzoek bleek dat het voor veel transgenders ongemakkelijk is om een genderspecifiek toilet te gebruiken. Ze worden gedwongen om te kiezen tussen het mannen- en vrouwentoilet. Dit is vooral niet prettig als zij zich identificeren met beide seksen. De genderneutrale toiletten moeten er voor zorgen dat de leerlingen zonder gêne naar de wc kunnen.

Buiten de toiletten zijn de transgenderstudenten niet blij met het registratiesysteem van de Universiteit. Het systeem is verouderd en dit zorgt er voor dat leerlingen bij hun oude naam worden genoemd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×