Vierdubbele pech voor drugsdealer

drugsAfgelopen week zagen agenten in burger een scooter rijden op de Willem de Zwijgerlaan. Omdat de bestuurder aan het bellen was tijdens het rijden, hielden ze hem staande om hem een waarschuwing te geven. Veel mensen weten nog steeds niet dat bellen ook op de brommer niet is toegestaan. Er bleek veel meer aan de hand.

De bestuurder gedroeg zich erg nerveus en al snel bleek dat hij geen rijbewijs had. Toen de agenten de brommer toch ook maar even aan een nadere inspectie onderworpen, vonden ze spullen die gebruikt kunnen worden voor drugshandel. Ook had de bestuurder een kleine hoeveelheid softdrugs op zak.

Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar kwam bij fouillering de echte aap uit de mouw. Of eigenlijk… de ballen uit zijn broek.

Uit de onderbroek van de man kwamen negentien bolletjes cocaïne en heroïne tevoorschijn. Ook bleek dat hij nog werd gezocht, omdat hij nog een flinke schadevergoeding moest betalen aan een slachtoffer uit een eerdere strafzaak. Als hij de ruim 1000 euro niet alsnog betaalt, moet hij 17 dagen de cel in. Niet in plaats van het betalen trouwens. De betalingsverplichting blijft gewoon staan. De man kreeg verder een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, een waarschuwing voor het bellen op de brommer en voor de drugs moet hij voorkomen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×