Misverstand met wisselgeld op curiosamarkt

Een misverstand bij het afrekenen ligt de 85-jarige Henk Blauw zwaar op de maag. Afgelopen zaterdag stond hij op de Beestenmarkt met een curiosakraam. Daar verkocht hij aan een ongeveer 60-jarige vrouw twee foto’s en een sieraad. “Het was een heel aardige en zeer beschaafde vrouw”, zegt Blauw. Maar bij het afrekenen ging het fout. Mevrouw beweerde met een biljet van 50 euro te hebben afgerekend en ik was er heilig van overtuigd dat ze me een 10 eurobiljet had geven. We kwamen er niet uit en mevrouw verliet verdrietig en teleurgesteld de markt.”

Toen blauw later op de dag thuis kwam en de kas opmaakte hield hij 40 euro over. “Mevrouw had dus wel degelijk gelijk en ik bleef met een flink schuldgevoel achter. Dit was uiteraard absoluut niet de bedoeling en ik zou de fout heel graag ongedaan maken!”

De dame in kwestie was naar Blauw’s schatting ongeveer 60 jaar, misschien iets ouder, en ze woonde in de omgeving van de Beestenmarkt. Bent of kent u de bewuste vrouw, neem dan contact op met onze redactie, dan brengen we u graag in contact met de schuldbewuste marktkoopman. Mail naar redactie@sleutelstad.nl of bel 071 5235907.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×