(Foto's: Cindi van Es).

Enorme wateroverlast door gesprongen leiding Groenesteeg

Door een gesprongen waterleiding in de Groenesteeg vlak bij Eetcafé de Hooykist is een enorme wateroverlast ontstaan. Het water spuit de steeg in. In de omgeving werden proefboringen verricht voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Daarbij is een leiding geraakt.

Het water loopt niet alleen door de steeg maar onder andere ook naar binnen bij het naastgelegen eetcafé. Eigenaar Rogier van der Linden heeft vanaf zijn vakantieadres inmiddels familie en vrienden in Leiden ingeschakeld om de schade op te nemen.

De waterschade bij de Hooykist lijkt mee te vallen, hoewel de vloerbedekking waarschijnlijk als verloren beschouwd kan worden. Het water spoot door de open deur naar binnen en de drek zit zelf op de lampen. Het eetcafé wil vanavond wel proberen om gewoon open te gaan.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×