Paul Vervaeck nieuwe coach ZZ Leiden

Paul Vervaeck wordt de nieuwe coach van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Daarmee kiest ZZ Leiden opnieuw voor een ervaren Belg. De 60-jarige Vervaeck heeft vandaag zijn handtekening onder een eenjarig contract gezet. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is verheugd om een coach van het kaliber van Vervaeck naar Leiden te halen.

Chris de Waard in gesprek met voorzitter Marcel Verburg van ZZ Leiden over de nieuwe coach voor de Leidse basketballers.

Voor Vervaeck is de Nederlandse competitie niet nieuw. In de periode 2004 tot en met 2005 was hij anderhalf seizoen lang de coach van Cape Holland Den Helder. De Helderse ploeg trok zich in december 2005 vanwege financiële problemen terug uit de competitie.

Paul Vervaeck

De laatste club van Vervaeck, die sinds 2007 de leiding heeft over de Belgische selectie van spelers onder de 20, was Port of Antwerp Giants. In november 2015 kwam er een einde aan zijn dienstverband met de Antwerpse vereniging.

In 1987 was Vervaeck één seizoen assistent-coach bij Maes Pils Mechelen, waar Lucien van Kersschaever destijds de scepter zwaaide. In de periode 1990-1998 was hij coach van Duvel Willebroek dat hij van de tweede klasse weer terugbracht naar de hoogste klasse in België. Daarna was Vervaeck tot 2004 coach van Bree. In 2001 werd hij uitgeroepen tot Coach van het Jaar in België.

 

Na zijn terugkeer uit Nederland was Vervaeck één jaar coach bij de Belgische tweedeklasser Fleurus, het jaar daarop coach van het Luxemburgse Contern. Van 2009 tot en met 2012 was Vervaeck coach van Kangoeroes Boom. Na weer een jaar Fleurus haalde Port of Antwerp Giants hem in 2013 naar Antwerpen als opvolger van Eddy Casteels.

Met de Antwerpse formatie haalde Vervaeck in 2014 de bekerfinale. Oostende bleek in de eindstrijd echter te sterk.
In samenspraak met Vervaeck gaat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zich nu richten op het formeren van de selectie voor het aankomende seizoen. Thomas Koenis, Cashmere Wright en Jan Driessen hebben nog een doorlopend contract.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×