Het wijkje tussen het spoor en de Rooseveltstraat bleef nog urenlang afgesloten in verband met het politie-onderzoek. (Foto: Chris de Waard).

Update: politie zoekt getuigen schietpartij Rooseveltstraat

De recherche is op zoek naar getuigen van het schietincident op de kruising van de Rooseveltstraat en de Gieterijstraat. De schietpartij vond dinsdag rond 18.00 uur plaats. Een 50-jarige Leidenaar raakte daarbij ernstig gewond.

Het slachtoffer is meerdere keren geraakt. De twee vermoedelijke verdachten zijn, met bivakmutsen op hun hoofd, gevlucht op een scooter richting de Telderskade.

Terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over het zwaargewonde slachtoffer, zetten agenten direct de omgeving af en werd een grootscheepse zoektocht naar de verdachten ingesteld. Meerdere politie-eenheden zochten in een ruime straal rondom de Rooseveltstraat naar de verdachten en werden daarbij vanuit de lucht bijgestaan door de politiehelikopter. Via Twitter werden burgers opgeroepen zich te melden wanneer zij iets gezien hadden dat met deze zaak te maken kan hebben.

Nadat de traumaheli een mobiel medisch team ter plaatse bracht, werd het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij gedurende de avond meerdere keren geopereerd is.

Getuigen

Een rechercheteam onderzoekt de zaak. Forensisch Experts deden ter plaatse sporenonderzoek. Het is nog onduidelijk wat er aan het schietincident vooraf is gegaan. Het rechercheteam roept daarom mogelijke getuigen op om zich te melden. Ook mensen die op een andere manier meer helderheid kunnen verschaffen over de toedracht of de aanleiding van dit schietincident worden gevraagd contact op te nemen via nummer 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000

112 Sleutelstad schietpartijgieterijstraat


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×