In 2014 startte de zwemmers van de Leidse Speedo Swim-in bij de Beestenmarkt in het centrum van Leiden (Foto: Swim-in Leiden).

Zwemmers duiken voor de 6e keer in de Leidse wateren

De Leidse zwemwedstrijd Speedo Swim-in Leiden, vindt aanstaande vrijdag voor de 6e keer plaats. Vanaf 18.00 uur startten bijna 300 zwemmers in het water voor de Oude Sterrewacht.

Vorig jaar werd het behaalde geld van de Swim-in Leiden gedoneerd aan Fight Cancer. Dit jaar hoopt studentenvereniging Quintus ongeveer 2500 euro op te halen voor het Prinses Beatrix Spierfonds.


Jaap van Sandijk ging in gesprek met Ingmar Kooman van de Leidse Zwemclub 1886.

Gladiatoren van de gracht

Bij de Swim-in Leiden zijn er verschillende afstanden die gezwommen worden. “De kortste afstand is voor kinderen en dat is 250 meter”, vertelt Ingmar Kooman van de Leidse Zwemclub 1886. “De echte serieuze zwemmers zwemmen 1500 tot 3 kilometer.” Op vrijdagavond kunnen deelnemers zicht ter plekke nog opgeven voor de prestatietocht van 1500 meter.

Wie vrijdagochtend door de binnenstad komt kan vele schoonmakers en duikers vinden in en rondom de Leidse grachten. Op deze manier kunnen de zwemmers zeker zijn dat ze geen verwondingen op zullen lopen. “Vroeger waren de grachten van Leiden een open riool,” vertelt Kooman. “Dat is inmiddels al lang niet meer.” Ook wordt de kwaliteit van het water getest.”Als het niet veilig zou zijn zouden we hier niet zwemmen.”


Reanne van Kleef spraak met Stijn van Vucht die namens Quintus meedoet met de Swim-in.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×