Burgemeester Lenferink spelde Paul Dirkse na de instemming van de gemeenteraad de Leidse wethouders-sleutels op. (Foto's: Chris de Waard).

Paul Dirkse benoemd tot nieuwe wethouder voor D66 Leiden

De Leidse gemeente heeft vanavond ingestemd met de voordracht van Paul Dirkse als nieuwe wethouder voor D66 Leiden. Dirkse volgt Frank de Wit op die per 1 juni vertrok. Hij neemt de portefeuille over en dat betekent dat hij nu verantwoordelijk is voor de onderwerpen sport, onderwijs en duurzaamheid. “En van dierenwelzijn”, hielp fractievoorzitter Dick de Vos van de Partij voor de Dieren hem nog even herinneren.

Chris de Waard sprak gisteravond met de kersverse wethouder na zijn benoeming door de gemeenteraad.

Dirkse kreeg voordat er over zijn benoeming gestemd werd nog wel een hele reeks vragen vanuit de raad. Met name over zijn werk tot nu toe en over het bedrijf van zijn vrouw. Dirkse was de afgelopen jaren ondernemer en moet de aandelen van dat bedrijf nu van de hand doen. Daarvoor wil hij de komende zomervakantieperiode voor gebruiken.

Dat zijn vrouw ook een eigen bedrijf heeft dat bovendien ook opdrachten doet voor de gemeente Leiden zorgde nog wel voor een aantal extra vragen en gefronste wenkbrauwen. Er zijn weliswaar duidelijke afspreken over gemaakt binnen het college, maar het leverde Dirkse toch de dringende oproep op om te bevorderen dat het bedrijf van zijn vrouw de komende jaren geen opdrachten aanneemt van de gemeente Leiden.

Dirkse kan daar niet zoveel mee. “Ik heb het mijn vrouw en haar zakenpartner voorgelegd, maar daarmee bleek ik te overvragen. Daarom hebben we een andere oplossing gezocht om te borgen dat er geen belangenverstrengeling ontstaat. Ik besluit binnen het college niet mee over deze opdrachten, mocht dat aan de orde zijn en binnen het college zijn wethouder Damen en de burgemeester nog extra toe op het nakomen van de gemaakte afspraken.

Leiden Onderwijs Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×