(Foto: Ricardo Bakker).

Slachtoffer schietpartij Rooseveltstraat overleden

De 50-jarige Leidenaar die dinsdagavond werd neergeschoten op de hoek van de Gieterijstraat en de Rooseveltstraat is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt. Het slachtoffer, een 50-jarige Leidenaar van Turkse afkomst, raakt in de kogelregen zwaargewond en werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht waar hij is geopereerd.

De politie is nog steeds op zoek naar de daders van de schietpartij. De twee vermoedelijke verdachten waren in het donker gekleed en droegen waarschijnlijk bivakmutsen. Zij zijn via het Kiljanpad op een scooter gevlucht in de richting van de Jan Wolkersstraat.

Onderzoek

Een rechercheteam startte direct een groot onderzoek. Forensisch Experts deden ter plaatse sporenonderzoek. Getuigen meldden dat bij het schietincident een zwarte Volkwagen Caddy betrokken was. Agenten troffen om de hoek, op de Telderskade,  zo’n zwarte Volkswagen Caddy aan. Deze is voor onderzoek in beslag genomen.

Oproep getuigen

Inmiddels heeft de politie met meerdere getuigen gesproken, maar komt graag nog in contact met mensen die nog niet met de politie hebben gesproken, maar wel getuige zijn geweest van het schietincident of daar aanvullende informatie over hebben. Ook mensen die iets weten over de zwarte Volkswagen Caddy of die al eerder in de omgeving hebben gezien, worden verzocht om zich te melden bij de recherche in Leiden via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Ook met mensen die rond het schietincident aan Rooseveltstraat hebben staan filmen of fotograferen wil de politie graag in contact komen. Wie in het bezit van foto- of filmmateriaal is dat te maken kan hebben met de schietpartij kan de beelden uploaden via onderstaande link op de website van de politie:

https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldformulier.html?sid=94cbe915-c234-47f8-853c-d47aa09fa85e

 

112 Sleutelstad Leiden schietpartijgieterijstraat


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×