Speeltuin Ons Eiland viert het 70-jarig bestaan. (Foto's: Reanne van Kleef).

Speeltuin Ons Eiland na 70 jaar nog steeds belangrijk voor de buurt

Speeltuin Ons Eiland bestaat op 4 juli zeventig jaar. Reden voor een groot feest. Vrijdagavond werden  speeltuinrelaties en partners uit de Zeeheldenbuurt uitgenodigd om naar de toekomst te kijken. Zaterdag was het de beurt aan de kinderen om het feest te vieren.

Volgens voorzitter Cor Arnoldus van de Speeltuinvereniging Ons Eiland krijgt de speeltuin steeds meer een buurtfunctie. “Speeltuinen zijn nu heel anders dan zeventig jaar geleden. Vroeger was er alleen maar een speeltuin, maar nu zijn er ook allerlei andere verenigingen. Wij gaan daar in mee door buurtgerichte activiteiten te organiseren.”

Arnoldus denkt daarbij aan het aantrekken van bijvoorbeeld de naschoolse opvang en een peuterspeelzaal. In het kader van de participatiesamenleving is het daarnaast ook de bedoeling dat mensen zelf met ideeën komen. “Als mensen iets met een clubje willen doen, dan kan dat. Alles is hier mogelijk. Ze moeten het alleen wel zelf regelen.”


Reanne van Kleef sprak met voorzitter Cor Arnoldus van de Speeltuinvereniging Ons Eiland over het 70-jarig bestaan.

Tijdens het feest kwam ook wethouder Roos van Gelderen van Jeugd, Zorg en Welzijn een kijkje nemen in de speeltuin. Ook zij beaamde het belang van de speeltuin.”Speeltuinen zijn in deze tijd juist heel belangrijk. Als je het vergelijkt met vroeger kan er gewoon minder buiten gespeeld worden. Dan is zo’n speeltuin midden in de wijk wel heel belangrijk om lekker te bewegen. Leiden is echt een stad van speeltuinen en Ons Eiland is daar een heel mooi voorbeeld van.”


Reanne van Kleef sprak met wethouder Roos van Gelderen over het belang van speeltuinen in Leiden.

De gemeente Leiden heeft een aantal jaar geleden gezegd dat de zestien speeltuinen in de stad belangrijk zijn en gekoesterd moeten worden. Daarom wordt er door de gemeente geïnvesteerd in het maximaal kunnen open zijn en in het onderhoud van de speeltuinen.


Chris de Waard sprak met wethouder Marleen Damen (Wijken), voorzitter Cor Arnoldus van de Speeltuinvereniging Ons Eiland en bestuurslid Annemarie Koopman van wijkvereniging Zeeheldenbuurt over het geld dat de gemeente heeft vrijgemaakt voor de speeltuin.

 

Leiden Ons Eiland


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×