Wethouder Robert Strijk en bestuurder van de winkeliersvereniging Arno van Laarhoven heropenden de Stevensbloem. (Foto's: BAM! Fotografie (header) en Reanne van Kleef (overig)).

Feestelijke heropening winkelcentrum Stevensbloem

Winkelcentrum Stevensbloem in de Stevenshof is na een jaar van verbouwingen vandaag heropend. Door de renovatie heeft het centrum weer een frisse uitstraling gekregen en is het klaar voor de toekomst.

De uitstraling van het winkelcentrum was na bijna dertig jaar gedateerd en daardoor werd de aantrekkingskracht voor het winkelend publiek ook steeds minder. Daarom werd besloten dat het centrum toe was aan een renovatie. Eind vorig jaar werd er gestart met de verbouwing.

Zware omstandigheden

Tijdens de feestelijke opening sprak ontwikkelaar Jeanette de Bruin lovend over de winkeliers. “In een bouwproces zijn er altijd momenten dat het moeilijk gaat, dat is bijna onvermijdelijk. Maar we hebben heel veel medewerking gehad van de winkeliers. Samen moet je het uiteindelijk maken.”

Bestuurslid van de winkeliersvereniging Arno van Laarhoven is erg blij dat de verbouwingen achter de rug zijn. “We hebben heel veel positieve feed-back van de klanten gehad. Die vonden het zo sneu voor ons dat we een jaar lang in een verbouwing zaten, dat ze alleen daarom al kwamen. Dat was dus wel een positief iets, maar qua omstandigheden was het toch wel even afzien.” Over het resultaat is hij echter zeer te spreken. “Wat er nu staat overtreft al onze verwachtingen.”

Ook wethouder Robert Strijk was bij de opening aanwezig. “De Stevenshof heeft er met dit winkelcentrum een hele mooie nieuwe ontmoetingsplek bij. Je ziet dit steeds vaker terugkomen, twee grote supermarkten met daaromheen een aantal ambachtelijke leveranciers zoals een vishandel en een slager. Dat versterkt elkaar.”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/234516170″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Reanne van Kleef sprak tijdens de feestelijke heropening van de Stevensbloem met ontwikkelaar Jeanette de Bruin van Urban Interest, met wethouder Robert Strijk van Economie en met bestuurslid van de winkeliersvereniging Arno van Laarhoven.

Vernieuwingen

Met de renovatie en uitbreiding heeft het centrum weer een moderne en frisse uitstraling gekregen. Het laden en lossen van de twee supermarkten is verbeterd en vindt nu inpandig plaats. Ook is er een betere verbinding gerealiseerd tussen de voor- en achterzijde van het centrum en zijn er parkeerplaatsen toegevoegd.

Alle winkels zijn gecentreerd aan de parkeerzijde van het winkelcentrum en de supermarkten zijn uitgebreid aan parkzijde van het centrum. De kiosken uit Winkelcentrum Stevensbloem zijn verdwenen en hier is een overdekte passage voor in de plaats gekomen. De Albert Heijn en Dirk zijn uitgebreid en voldoen daarmee weer aan de standaard voor een hedendaagse supermarkt. Naast de supermarkten heeft een winkelcentrum een mooi gebalanceerd aanbod voor de dagelijkse boodschappen met onder andere een bakker, slager, visboer, drogisten en een bloemenzaak.


Wethouder Robert Strijk en bestuurslid van de winkeliersvereniging Arno van Laarhoven heropenden de Stevensbloem. (Video: Reanne van Kleef).

 

Economie Leiden Winkelcentrum De Stevensbloem


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×