(Foto: Hans Roest).

Hans Roest behaalt nogmaals titel grootste neus ter wereld

hans_roest

In 2014 behaalde Hans Roest zijn titel. Deze verdedigde hij afgelopen weekend in Duitsland (Foto: Hans Roest).

Leiderdorper Hans Roest heeft dit weekend in Langenbruck zijn titel van grootste neus ter wereld verdedigd. De 68-jarige Roest won het wereldkampioenschap grote neuzen met zijn neus van 65,9 millimeter lang en 52,52 millimeter breed. “Het is gelukt, ik heb mijn titel geprolongeerd en ben tot 2021 wereldkampioen van de grote neuzen”, meldt Roest op Facebook. “Het was weer beregezellig!”

De wedstrijd wordt elke vijf jaar gehouden en is een initiatief van een vereniging die zichzelf de Eerste Neuzenclub van de Wereld noemt. Aan de wedstrijd doen lange, smalle, knollen- en aardappelneuzen mee, uit onder meer uit Italië, Zweden en Oostenrijk.

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×