(Foto: Sea Folk & Shanty festival "Naar Zee, Naar Zee!").

Maritieme muziek bij de 5e editie van het Sea Folk & Shanty festival

Rumor di Mare en maritieme Folkgroep Act of Mutiny organiseren aanstaande zaterdag de 5e editie van het Internationale Sea Folk & Shanty festival “Naar Zee, Naar Zee!”. Zaterdag zijn er vanaf 14.00 uur, tussen de Burcht en Hooglandsekerk, binnen en buitenlandse Shantygroepen te vinden. Op deze manier krijgen bezoekers en de Leidenaren de kans om kennis te maken met maritieme muziek.

Om 14.00 uur opent wethouder Robert Strijk het maritieme festival. Vervolgens zijn bij de Hooglandse Kerkgracht, het Burchtplein, de bilbliotheek en café de Twee Spieghels verschillende zanggroepen te vinden. Om 20.00 uur vindt het slotconcert plaats in de Tuinzaal van Sociëteit de Burcht.

De Jantjes van Leiden

Voorafgaand aan het Sea Folk & Shanty festival verzorgd Rudie Kagie, voormalig Vrij Nederland journalist, een lezing over de Leidse Kweekschool voor Zeevaart. In de Kweekschool kregen Leidse straatschoffies tucht bijgebracht en werden ze klaargestoomd voor de marine of de grote zeevaart. De kweekschool was gevestigd in het gebouw waar zich nu Geelkerken Linskens Advocaten bevindt en

Ook is er als voorproefje van het “Naar Zee, Naar Zee!” festival een Shantycafé op donderdagavond. Om 19.30 uur openen de deuren naar de Tuinzaal van Sociëteit de Burcht. Hier kan worden geluisterd naar verschillende muziekstijlen die toch het maritieme gevoel geven.

Het volledige programma van het Sea Folk & Shanty festival is te vinden op de website van het muziekfestival.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×