(Archieffoto: Marjo Heemskerk).

Burgemeester ontvangt Leidse veteranen in Hooglandse Kerk

Burgemeester Lenferink ontvangt vandaag in de Hooglandse Kerk bijna honderd Leidse veteranen tijdens de Leidse Veteranendag. Het is de tiende keer dat de gemeente Leiden de bijeenkomst organiseert.

Zaterdag vindt de landelijke Veteranendag plaats in Den Haag. Omdat veel Leidse veteranen daar ook bij aanwezig willen zijn, is de Leidse variant een dag eerder. Om 17.00 uur spreekt de burgemeester de aanwezige veteranen toe.

Bij het veteraneninstituut in Doorn staan 350 Leidenaren ingeschreven. De oudste veteraan aanwezig op de bijeenkomst is de heer Moerman (99). Hij is bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog actief geweest in Nederland. De jongste veteraan is de heer Steenvoorde (34). Hij is uitgezonden geweest naar Afghanistan, Libanon en de golf van Aden bij Somalië.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×