De sloop van 25 woningen in de Zeeheldenbuurt is nu echt aanstaande, belooft Portaal. (Foto's: Chris de Waard).

Sloop woningen Zeeheldenbuurt start

Binnenkort start Portaal met de sloop van de 25 woningen aan de Van Speykstraat, Evertsenstraat en Oosterstraat in de Zeeheldenbuurt. Deze woningen maken plaats voor de nieuwbouw van een appartementencomplex met de naam Oosterhof.

Het plan voor de Oosterhof

De afgelopen periode is er door de architect, buurtbewoners, de aannemer, de gemeente  en Portaal hard gewerkt aan een plan voor de Oosterhof. “In een aantal wijklabs hebben we de ontwerpen voorgelegd en besproken. Het uiteindelijke ontwerp past in de buurt, is duurzaam en de huur is betaalbaar. Er komen 41 gelijkvloerse appartementen in drie woonlagen. De Oosterhof is ontworpen door Heren5 Architecten en wordt gebouwd door ERA Contour”, laat woordvoerder Corinne den Ouden van Portaal weten.

Deze zomer worden de 25 bestaande woningen gesloopt. In juli gaat de aanvraag voor de omgevingsvergunning naar de gemeente Leiden. Den Ouden: “De gemeente toetst dan het plan: past het binnen bestemmingsplan, binnen het beeldkwaliteitsplan en binnen de afspraken die gemaakt zijn over parkeren? Tijdens en na de sloop vindt er tevens een archeologisch onderzoek plaats in de grond. We zijn voorzichtig met een harde prognose, maar we verwachten bij een voorspoedige afhandeling in januari 2017 te kunnen starten met de bouw. De woningen worden dan eind 2017 opgeleverd.”

Toekomstige bewoners Oosterhof

De appartementen zijn in eerste instantie bestemd voor de huidige huurders van de vooroorlogse woningen in de Zeeheldenbuurt. De huurders uit de gesloopte woningen hebben voorrang. Daarna zijn de andere huurders uit de Zeeheldenbuurt aan de beurt. Als er dan nog woningen beschikbaar zijn worden deze geadverteerd via Woningnet. Op donderdag 8 september organiseert Portaal een inloopavond voor de buurt en andere belangstellenden om de definitieve plannen toe te lichten.

Op www.portaal.nl/oosterhof is de voortgang van het project te volgen.

Leiden oosterhof


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×