Wethouder Strijk zong uit volle borst mee bij de opening van het shantifestival. (Foto's: Chris de Waard en J.P. Kranenburg, video: Chris de Waard en Jolanda Ciere).

Eerste lustrum Naar Zee Naar Zee sluit af op bomvol Burchtplein

Een zingende wethouder hadden ze al eerder gehad bij de opening van het shantifestival op het Burchtplein, maar cultuurwethouder Strijk deed beslist niet onder voor zijn voorgangers Jan-Jaap de Haan en Henri Lenferink die hem in eerdere jaren voorgingen. Uit volle borst schalde het ‘stoere jongens ferme knapen’ zaterdagmiddag over het plein bij de burcht.

Chris de Waard nam een kijkje bij de start van het festival en wist wethouder Robert Strijk te verleiden tot een solo-optreden.

Het was alweer de vijfde editie van het maritiem festival dat jaarlijks wordt georganiseerd door zeemanskoren Rumor Di Mare en Act of Mutiny. Aan deze lustrumeditie deden als vanouds ook weer verschillende buitenlandse groepen mee. Dit keer onder meer uit Walloniƫ en uit Friesland.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×