Aan de Haarlemmertrekvaart zijn drie boten in brand gestoken. De politie onderzoekt de brandstichting. (Foto's: Emile van Aelst).

Drie boten uitgebrand aan Haarlemmerweg

Langs de Haarlemmerweg zijn vanmorgen vroeg drie boten uitgebrand. De brandweer heeft twee van de boten geblust, een derde boot kon door de politie worden geblust. Wie verantwoordelijk is voor de branden wordt onderzocht. Omwonenden vermoeden dat het mogelijk een wraakactie is van een zwerver die weleens in de bootjes lag te slapen, maar onlangs werd weggestuurd.

Rond 5.00 uur vanmorgen kwam de melding van de eerste brand bij de politie binnen. een getuige hoorde een harde knal en zag daarna een boot in brand staan. Even later bleken ook twee andere boten in brand te staan. Ze zijn alle drie los van elkaar in brand gestoken. Volgens de politie lagen ze te ver uit elkaar voor een overslaande brand.

De politie komt graag in contact met mensen die rond de tijd van de branden iets verdachts hebben gezien in de buurt van de Haarlemmerweg. Wie meer weet kan bellen met de politie via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×