Het boek Canvas in Leiden is vanaf nu verkrijgbaar. (Foto's: Chris de Waard).

Nieuw boek over Leidse schilders - Canvas van Leiden

Canvas van Leiden is de titel van een nieuw boek over 600 jaar Leidse schilders dat is geschreven door Bart in ’t Veld van Prokwadraat. Hij schreef het samen met Ingrid Brons. Vanmorgen werd het eerste exemplaar overhandigd aan Lakenhal-directeur Meta Knol. Alle schilders uit het boek hangen ook in haar museum.

Chris de Waard was bij de presentatie en sprak met de auteur en de directeur.

In het boek is aandacht voor een twaalftal Leidse schilders. Een mix van de belangrijkste zoals Rembrandt en Lucas van Leyden en de persoonlijke voorkeur van de schrijvers. “Bakker Korff bijvoorbeeld”, zegt In ’t Veld. “die moest er gewoon in. Die vind ik zo geweldig”.

Bakker Korff, A.H., 3-oktober feestHet schilderij Drie oktober feest van de Leidse schilder Alexander Hugo Bakker Korff wordt door het Dordrechts Museum in langdurige bruikleen gegeven aan de Lakenhal. Het is er vanaf 2018 te zien.

Wat dat betreft werd hij op zijn wenken bediend door Meta Knol. Als het museum na de verbouwing weer open is, heeft het een speciale Bakker Korff-kamer met daarin ook een schilderij van Bakker Korff over het 3 oktoberfeest waarop twee vrouwen de aardappels voor de hutspot aan het schillen zijn. Het schilderij hangt nu nog in het Dordrechts Museum waarmee De Lakenhal een speciale samenwerking heeft. Het 19e eeuwese schilderij wordt permanent in bruikleen gegeven aan De Lakenhal.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×