Hoofdpiet Erik van Muiswinkel houdt het voor gezien en schenkt zijn schoenen aan het Nationaal Museum van Wereldculturen. (Foto's: Emile van Aelst).

Voormalig Hoofdpiet draagt schoenen over in Museum Volkenkunde

De directeur van het Nationaal Museum van Wereldculturen ontving vandaag in Museum Volkenkunde de schoenen van voormalig Hoofdpiet Erik van Muiswinkel. Op deze schoenen nam de cabaretier in zijn rol als Hoofdpiet de afgelopen jaren deel aan vele nationale Sinterklaasintochten.

Het Afrika Museum, dat samen met het Tropenmuseum en Museum Volkenkunde het Nationaal Museum van Wereldculturen vormt, gaat de schoenen in de vaste opstelling opnemen. In deze opstelling wordt onder meer aandacht besteed aan beeldvorming over ‘de Afrikaan’ in de populaire cultuur van de twintigste eeuw.

Vorige maand maakten zowel Jochem Meijer als Van Muiswinkel bekend later dit jaar niet terug te keren in het Sinterklaasjournaal.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×