De kinderen gingen samen aan de slag voor een schone wijk (Foto: Wijkvereniging Merenwijk).

Grote schoonmaakactie in de Merenwijk

Inwoners van de Rodes in de Merenwijk hebben afgelopen zaterdag een grote schoonmaakactie georganiseerd. Ruim twintig kinderen deden mee en al lopend door de wijk sloten steeds meer mensen zich aan bij de opruimstoet. De kinderen haalden veel zwerfafval uit de struiken. Plastic, een kinderstoeltje, planken, zakken met oud brood en zelfs een kerstboom. Het afval werd direct opgehaald door de gemeentereiniging.

Na de opruimactie konden de jonge vrijwilligers in de straat spelen met straatspellen van sleuteldrop. De kinderen hielden ook nog een speurtocht en ze kregen een zoekplaat van Supporters van Schoon waarin zij konden opzoeken hoelang het voor elk stukje afval duurt voordat het is afgebroken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×