(Foto: Politie Leiden).

Politie neemt honderden XTC-pillen in beslag

De politie heeft afgelopen week een flinke partij XTC-pillen in beslag genomen bij een man uit Leiden. Een voorbijganger zag bij het Plantsoen twee ogenschijnlijk dronken mannen in een auto stappen en wegrijden. Uit bezorgdheid over het rijgedrag werd de politie ingeseind. Verschillende surveillancewagens reden aan de hand van het kenteken richting Leiden Noord waar de auto thuishoorde.

Op de Zijlsingel werd de auto gezien en aan de kant gezet. Toen bleek de bestuurder niet dronken te zijn, maar onder invloed van drugs. Hij is aangehouden. Ook de bijrijder was duidelijk onder invloed van drugs. Agenten doorzochten vervolgens de auto en vonden daar naast een kleine hoeveelheid speed maar liefst 520 XTC pillen.

Allebei de inzittenden zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar weigerde de bestuurder mee te werken aan een bloedproef, waarop hij direct zijn rijbewijs in kon leveren.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×