Een hele serie gebreken en overtredingen kwam aan het licht bij een grote controle op het vakantieverkeer die de politie in samenwerking met de ANWB, de RDW, VVN en de Belastingdienst heeft gehouden. (Foto's: Politie Leiden).

Veel overbeladen voertuigen bij controle vakantieverkeer

Vrijdag heeft de politie heeft samen met de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Wegenwacht van de ANWB en Veilig Verkeer Nederland een controle gehouden die zich met name richtte op het vakantieverkeer. Personenauto’s met caravan, vouwwagen of aanhangwagen en voertuigen met bijvoorbeeld een twinnyload met fietsen of een dakdrager met fietsen werden gecontroleerd bij de locatie van Rijkswaterstaat langs de A4 bij de N11.rden

Acht motorrijders begeleidden de voertuigen naar de controleplaats, waar ze op technische mankementen en lading gecontroleerd werden. Daarbij werd onder meer gebruikgemaakt van een weegbrug. Ook werd gekeken of de bestuurders alle papieren in orde hadden en of er nog openstaande boetes moesten worden betaald. tenslotte werd bij alle bestuurders een blaastest afgenomen.

De controle leverde een bonte verzameling overtredingen op. Banden met de weinig profiel. geen kentekenplaat op een auto en op een aanhangwagen, overbeladen personen- en bestelauto’s, een overbeladen bakwagen en een overbeladen camper. Ook reed een bestuurder met een aanhangwagen zonder het juiste rijbewijs ,

Verder werd er een voertuig in beslag genomen op last van de Belastingdienst. De eigenaar had nog de nodige betalingen te doen. Ook werd er tijdens de controle een aanhouding verricht. Het ging om de bestuurder van een bus met valse Tsjechische kentekenplaten. Het busje is in beslag genomen.

Twee personen stonden gesignaleerd voor niet betaalde boetes. Deze hebben de bekeuring ter plekke voldaan en konden hun weg daarna vervolgen.

De Wegenwacht heeft aan ongeveer vijftien voertuigen kleine reparaties uitgevoerd, zodat de bestuurders hun weg konden vervolgen. De RDW heeft diverse technische gebreken gerepareerd aan verschillende aanhangwagens.
Veilig Verkeer Nederland heeft folders uitgedeeld met informatie op het gebied van veiligheid en verkeer.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×