De imker haalde het nest met blote handen uit de holte van de boom. (Foto's: Koen jongen via Politie Leiden).

Flinke bijenkolonie verwijderd in Asserstraat

Politie en brandweer hebben zondagmorgen in de Asserstraat met behulp van een imker een groot bijennest verwijderd. De bijen hadden hun plekje in de boom al geruime tijd, maar door het afbreken van een grote tak, werd het nu ontdekt.

bijen01Het nest met duizenden bijen is door de imker op¬†bijvriendelijke wijze verwijderd. Het ging volgend de bijenexpert om een verwilderd bijenvolk dat op termijn waarschijnlijk niet zou kunnen overleven in de boom. Met name als het weer kouder wordt, kunnen ze in de problemen komen op zo’n onbeschutte plek. In totaal werden er acht honingraten uit de boom verwijderd.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×