Het Korte Vlietpad op de grens van Leiden en Voorschoten zou wel wat leuker ingericht kunnen worden zodat meer mensen er gebruik van kunnen gaan maken. (Afbeelding: Google Maps).

CDA Leiden wil Korte Vlietpark in plaats van pad

Het kilometerslange Korte Vlietpad op de grens van Leiden en Voorschoten zou eigenlijk een Korte Vlietpark moeten worden. Daarvoor pleit het CDA in Leiden dat samen met het CDA Voorschoten onlangs een rondje maakte langs allerlei organisaties die aan weerszijde van het water zijn gevestigd. Ook de provincie Zuid-Holland zou als het aan CDA-raadslid Moniek van Sandick ligt en belangrijke rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van de groene corridor tussen Rijn en Vliet.

Chris de Waard in gesprek met CDA-raadslid Moniek van Sandick over de plannen van haar partij met het Korte Vlietpad.

Het Korte Vlietpad is een beetje een verstopt stukje Leiden. Wie niet in de directe omgeving woont, zal er niet snel terecht komen. En dat is jammer, vindt Van Sandick: “Je kunt er heerlijk wandelen, in de zon zitten, de hond uitlaten of sportief bezig zijn. Leiden is tenslotte ook JOG-gemeente (Jongeren op Gezond Gewicht).

In de Leidse gemeenteraad waar Van Sandick het voorstel vorige week presenteerde is veel sympathie voor het idee om van de groenstrook langs het water een beter verblijfsgebied te maken, maar tot concrete plannen komt het nog niet. Wethouder Laudy beloofde wel om de mogelijkheden te onderzoeken, maar een park wil hij het niet noemen. Daar is geen geld voor. Bovendien zijn er woningbouwplannen langs het water dus een eventuele aanpak van het gebied zal in samenhang daarmee moeten worden bekeken.

Dat laatste is Van Sandick helemaal met Laudy eens. Maar dan wel in de volgorde groenplan – bouwplan en niet andersom. Zo’n bouwplan biedt mogelijkheden om een deel van de kosten voor de aanleg van groen te bekostigen.

Het CDA pleit ervoor om samen op te trekken met Voorschoten omdat ook aan die kant van het water ontwikkelingen gaande zijn. Tuincentrum Intratuin heeft bijvoorbeeld al jaren verhuisplannen en zo’n vertrek zou een flinke lap grond langs het water opleveren die dan kan worden herontwikkeld.

Advertentie

Leiden Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×