Wethouder Strijk bij de heropening van V&D na de verbouwing in 2014. Door de enorme facelift van toen valt de verbouwing die Hudson's Bay in Leiden moet doen mee. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leidse Hudson's Bay moet wachten op andere vestigingen

De verbouwing van het voormalige V&D-pand door Hudson’s Bay lijkt mee te vallen. “Het pand is natuurlijk enkele jaren geleden al helemaal onder handen genomen,” zegt wethouder Strijk van economie. Maar dat betekent volgens de wethouder niet dat het Hudson’s Bay Leiden ook al snel de deuren zal openen.

Chris de Waard in gesprek met economiewethouder Robert Strijk over de komst van Hudson’s Bay naar Leiden.

“Hudson’s Bay komt naar twintig tot dertig steden in Nederland en opent overal tegelijkertijd de deuren,” weet Strijk. “Wanneer dat is zal ergens in de komende weken wel duidelijk worden.” Het warenhuis in Leiden moet daarom wachten totdat het Canadese concern ook in de andere steden klaar is voor de opening van de warenhuizen die qua aanbod en uitstraling tussen V&D en de Bijenkorf in zitten.

Het Canadese Hudson’s Bay Company (HBC) heeft een contract voor twintig jaar getekend met pandeigenaar a.s.r. vastgoed. In het nieuwe warenhuis komt ook weer een horecaformule. Of dat La Place is, is nog niet duidelijk. Die succesvolle keten is door de curator in het faillissement van V&D apart verkocht aan supermarktketen Jumbo. De Leidse La Place vestigingen in V&D zijn ontmanteld toen het warenhuis de deuren sloot. Op de begane grond zit nu tijdelijk een lunchroom van Bakkerij Van Maanen.

Of Pop-Up Warenhuis Leiden, dat anderhalve week geleden de deuren opende in het leegstaande V&D-pand, nu lange open kan blijven is nog niet zeker, maar het ligt volgens wethouder Strijk wel voor de hand. “Er zijn gesprekken gaande tussen Centrummanagement Leiden, het Cultuurfonds Leiden en a.s.r. over een mogelijke verlenging. Dat hangt af van de detailplanning die Hudson’s Bay Company nu gaat maken, maar het ligt natuurlijk niet voor de hand dat HBC nu snel gaat verbouwen en het pand dan weer een paar maanden leeg laat staan, omdat ze elders in Nederland nog niet zo ver zijn met de andere vestigingen.”

Economie Leiden Politiek vroomdreesmann


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×