(Foto: Politie Leiden).

Boete voor verkeerd nagemaakte Pools-Nederlandse kentekenplaten

Agenten hebben vanmorgen in Leiden een bestelauto van de weg geplukt die wel heel bijzondere kentekenplaten had. Het ging om een kentekenplaat met een niet bestaande combinatie. Daarop besloten de agenten om het voertuig en de bestuurder te controleren. Tijdens die controle vertelde de bestuurder dat zijn Poolse kentekenplaten gestolen waren en dat hij dit wel een mooie oplossing vond.

Het bleek dat de man Nederlandse kentekenplaten had laten maken met daarop een Poolse combinatie, maar zelfs die bleek verkeerd opgeschreven te zijn en kwam niet overeen met het kentekenbewijs. De kentekenplaten zijn in beslag genomen en de bestuurder heeft een bekeuring gekregen voor het gebruiken van onjuiste kentekenplaten.

De automobilist kon vervolgens lopend zijn weg vervolgen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×