Vorige week filmde het programma Opsporing Verzocht de reconstructie van de liquidatie op de hoek van de Rooseveltstraat en de Gieterijstraat. (Foto: Ricardo Bakker).

Nieuwe vragen over Leidse liquidatie in Opsporing Verzocht

De politie heeft gisteren via het programma Opsporing Verzocht nadere informatie bekend gemaakt over de liquidatie van de 50-jarige Leidenaar Zeynel Er. De Leidenaar van Turkse afkomst werd op 14 juni getroffen door een kogelregen uit een automatisch wapen en overleed anderhalve dag later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

https://www.youtube.com/watch?v=qPa6uUHsZO4

Opsporing Verzocht besteedde gisteravond aandacht aan de moord op Zeynel Er in de Gieterijstraat.

Naar nu blijkt heeft de politie enkele dagen na de liquidatie de vluchtscooter teruggevonden in de Weddesteeg bij de Rembrandtplaats. De vluchtauto, een zwarte Volkswagen Caddy was direct na de aanslag al in beslag genomen. Die was door de daders achtergelaten.

De politie vertelde gisteravond dat de omgebrachte Leidenaar niet bekend was bij de politie. De man runde sinds 2014 een bouw- en schoonmaakbedrijf in Amsterdam. Daar werd in november vorig jaar ook al een aanslag op zijn leven gepleegd. Daarbij raakte hij wel gewond, maar die aanslag overleefde hij. Een kantoorgenoot had een maand eerder minder geluk. Ex-advocaat Haydar Zengin zat achter het bureau van zijn werkgever en werd daar met meerdere schoten geliquideerd. De politie gaat uit van een persoonsverwisseling.

112 Sleutelstad Leiden schietpartijgieterijstraat


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×