Een impressie van de nieuwbouw die Portaal vanaf september gaat realiseren op het Lakenplein.

Start woningbouw Lakenplein in september

In september start Portaal met de nieuwbouw van 64 appartementen en 57 parkeerplaatsen op het Lakenplein. Als de bouw volgens planning verloopt dan worden de woningen in de zomer van 2017 opgeleverd. Er komt hiermee een einde aan de lange wachttijd en vertragingen die dit project hebben geplaagd.

Het ontwerp van het Lakenplein is in 2012 ontwikkeld met veel buurtgenoten en partners uit de stad. De herstructurering door Portaal in de nabije Zeeheldenbuurt leidde ertoe dat de woningen in eerste instantie zijn toegewezen aan de bewoners van de Zeeheldenbuurt die uit hun woning moeten vertrekken vanwege de sloop. Maar ook andere belangstellenden uit de buurt tekenden voor een woning aan het nieuwe Lakenplein. Het Lakenplein is verder doorontwikkeld met het oog op deze groep.

De oude woningen op het Lakenplein zijn al in 2013 gesloopt. Vanaf die tijd is er behoorlijk wat vertraging ontstaan om door te kunnen gaan met de bouw. Die werd onder meer veroorzaakt door archeologische vondsten, de verzwaarde Wabo-procedure en bezwaren van omwonenden.

In september organiseert Portaal met de toekomstige bewoners, omwonenden en stadspartners een feestelijke aftrap van de bouw.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×