(Foto's: AS Media).

Koeien op stal na brand bij Vliko

De koeien in de Achthovenerpolder blijven even op stal in verband met de brand die in de nacht van zaterdag op zondag woedde in een berg afval bij Vliko. in de weilanden rondom het afvalverwerkingsbedrijf doet het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onderzoek naar het vrijkomen van schadelijke stoffen bij de brand die met een enorme rookontwikkeling gepaard ging.

achthovenerpolderDe brand brak in de nacht van zaterdag op zondag rond 2.30 uur uit. Pas rond middernacht was de brandweer klaar met nablussen van de berg vuilnis die lag opgeslagen in een open stortruimte. Bij de brand ontstond weinig schade. Om vervuiling van de omgeving zoveel mogelijk te beperken, liet de brandweer het vuur gecontroleerd uitbranden en werd er zo min mogelijk bluswater gebruikt om verspreiding van vervuild water te voorkomen.

Zeer grote brand recyclingsbedrijf, Achthovenerweg in LeiderdorpOf deze rat de brand heeft overleefd is niet bekend.

Het Hoogheemraadschap van Rijnland sloot een deel van de sloten rond het terrein af met schotten. Ook dit had als doel om de vervuiling van de omgeving tegen te gaan.

112 Sleutelstad Leiderdorp Regio vlikobrand


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×