Op de 'Maes-locatie' in Leiden Zuid-West komt nieuwbouw. (Archieffoto: Chris de Waard).

Plan voor woontoren aan Vijf Meilaan gepresenteerd

Op de hoek van de Vijf Meilaan en de Rooseveltstraat komt een woontoren van tien verdiepingen met daarnaast een woonblok van drie verdiepingen. In totaal komen er op de zogenaamde ‘Maes-locatie’ 60 appartementen en ruimte voor winkels op de begane grond. Het benzinestation verdwijnt. Onder de nieuwbouw komt een parkeergarage.

Links een schematische voorstelling van de nieuwbouw, rechts de bestaande woningen in de Rooseveltstraat.

VDP Vastgoed uit Katwijk ontwikkelde het plan voor de locatie waar nu nog onder andere een benzinestation van Shell is gevestigd. De naastgelegen ruimte staat leeg sinds sportschool Ramdas verhuisde naar een nieuwe stek even verderop in de Rooseveltstraat. De achtergelegen bestaande woningen worden gesloopt en vervangen door koopwoningen in het goedkope segment.

Op 25 augustus organiseert de gemeente Leiden samen met ontwikkelaar VDP Vastgoed een informatieavond over het bouwplan. De avond wordt gehouden in de aula van buurthuis Vogelvlucht aan de Boshuizerlaan. Het is de bedoeling dat de bouw na de zomer van 2017 van start gaat.

 

Leiden Politiek shelltoren


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×