De Pokémon Spearow bezocht de studio van Sleutelstad tijdens de Pokémon Go Special. (Foto: Alex van Damme).

Leiden is goede Pokémon Go stad

Inmiddels spelen bijna 2,5 miljoen Nederlanders het populaire spel Pokémon Go. Volgens de Pokémon trainers, zoals de spelers worden genoemd, is Leiden een zeer geschikte stad om het spel te spelen. Dat komt voornamelijk doordat er makkelijk Pokémon items te vinden zijn bij de vele ‘PokéStops‘ die Leiden kent, maar ook door alle grachten waar veel waterpokémon zijn te vangen. Het is te zien dat Leiden een populaire Pokémon Go stad is op de weg van het Stationsgebied naar de Beestenmarkt en bij de Burcht waar de hele dag honderden Pokémon Go spelers rondlopen. Niet alleen Leidenaren, maar ook spelers uit omliggende steden als Den Haag en Sassenheim komen naar de Sleutelstad om daar een nieuwe Pokémon te vangen.

Overlast

De virtuele beestjes verschijnen overal, ook op ongewenste plekken zoals in ziekenhuizen of langs het spoor. Op sommige plaatsen kan dat leiden tot overlast. Zo is er al melding gemaakt van verstoring van het ooievaarsnest aan de Rijnsburgerweg. Onder het nest staat een zogenaamde Pokémon gym die veel ongewenste Pokémon trainers het afgesloten weiland intrekt. Fractievoorzitter Dick de Vos van de Partij voor de Dieren heeft meteen actie ondernomen en de gemeente gevraagd een bord ‘verboden toegang’ te plaatsen. Reanne van Kleef sprak met Fractievoorzitter Dick de Vos van de Partij voor de Dieren over Pokémon Go op ongewenste plekken en de rol van de gemeente hierin.

Volgens De Vos moet Leiden snel met de omringende gemeenten in overleg hoe om te gaan met dit soort ongewenste hot spots. Het is overigens mogelijk om contact op te nemen met ontwikkelaar Niantic om plaatsen Pokémonvrij te maken. Prorail heeft dit onlangs al gedaan om Pokémon langs het spoor te laten verwijderen.


Inmiddels heeft de gemeente een bord voor de ingang van het weiland laten plaatsen.

Positief

Veel mensen zijn positief over het spel omdat het mensen samenbrengt en veel laat bewegen. Om je Pokémon sterker te maken en eieren uit te broeden is het namelijk nodig om meerdere kilometers af te leggen. Door heel Nederland worden verschillende samenkomsten georganiseerd. In Leiden staat komende zondag de eerste Leidse Pokémon Go Kroegentocht al op het programma. Bijna 150 mensen hebben al aangegeven mee te doen, nog eens ruim 750 mensen zijn geïnteresseerd in het evenement. In de Vooravond van Sleutelstad waren Pokémon trainers Alex van Damme, Job Kuipers, John Ernest en Hilmi Bou te gast die aan Reanne van Kleef alle ins & outs van het spel vertelden. Leidenaar in hart en nieren Jos van den Broek zorgde voor de kritische noot en vroeg hen of we zo’n nieuw hype uit Amerika altijd maar moeten volgen. Onderwerpen: uitleg Pokémon Go, Pokémon Go in Leiden, Pokémon Go brengt mensen samen, gadgets, gevaren, ongewenste Pokémon op ongewenste plekken en een kritische noot. 

Overal in de stad verschijnen Pokémon.

Ook de studio van Sleutelstad wordt door Pokémon bezocht.

Leiden pokemon


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×