Bij Leiden Centraal werd alvast een voorproefje genomen op de binnenstadspicknick die op 31 juli in Leiden wordt gehouden. (Foto: PR).

Leiden in de ban van picknicken

De maand juli is sinds enkele jaren bij uitstek dé picknickmaand in Leiden. Oorzaak is natuurlijk het gelijknamige festival dat elke zondag neerstrijkt in het Van der Werfpark. Aanstaande zondag is alweer de laatste van vier zomerse edities, maar een week later volgt er nog een flinke nabrander. Leiden is OPEN staat dan namelijk ook in het teken van picknicken.

Op zondag 31 juli organiseert het Picknick Festival een laatste editie in het centrum van Leiden. Het wordt de meest ontspannen plek in Nederland, zo belooft de organisatie. In het hele centrum is ‘wildpicknicken’ toegestaan, maar hotspots beloven de Koornbeursbrug de Haarlemmerstraat en de Beestenmarkt te worden. Daar zijn optredens van onder meer Sabrina Starke, Sofia Dragt, Ruben Annink en verschillende singer-songwriters. Ook varen er de hele middag rondvaartboten tussen de trouwsteiger voor het stadhuis, de Apothekersdijk en het Van der Werfpark.

Voor wie geen zin heeft om zelf een picknickmand te vullen zijn er kant-en-klare picknickkistjes te koop bij Hof van Sijfhoff in de Doezastraat.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×