Autodieven opgepakt dankzij cameraherkenning snelweg

De politie heeft gistermiddag op de A4 ter hoogte van Leidschendam een gestolen auto langs de weg gezet en de inzittenden aangehouden. De auto, een Fiat Punto, reed op de snelweg langs een ANPR-camera. Hiermee worden kentekens automatisch gescand en krijgt de politie een ‘hit’ als er iets mis blijkt te zijn.

Verderop langs de A4 werden vervolgens een motorrijder van de politie en een onopvallende auto neergezet om uit te kijken naar het voertuig. Even later kwam de gestolen auto inderdaad langsrijden en werd het voertuig bij Leidschendam aan de kant gezet.

De rechtmatige eigenaar krijgt zijn auto terug en de verdachten mogen zich bij het openbaar ministerie verantwoorden voor de autodiefstal.

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×