Het Waaghoofd is sinds vandaag een terras voor het naastgelegen grand café. (Foto's: Chris de Waard).

Nu ook terras op Waaghoofd bij Aalmarkt

De Waag heeft er wat langer op moeten wachten dan vooraf gehoopt, maar vandaag konden dan eindelijk de tafels en stoelen op het Waaghoofd worden neergezet. De plek waar tot voor kort de Waaghoofdbrug aansloot op de Aalmarkt kreeg enkele jaren geleden al een terrasbestemming. Voordat het ook als zodanig in gebruik genomen kon worden, moest echter eerst de naastgelegen Catharinabrug klaar zijn. Dat is nu het geval, waardoor de noodbrug kon worden verwijderd en de historische plek vrij kwam.

Exploitant Debuut Horecabeheer tekende al in 2012 de contracten met de gemeente. Een jaar geleden ging De Waag open als Grand Café met een terras van 120 stoelen direct langs de gevel. Daar zijn er nu circa 100 bijgekomen.

2016-07-19 10.04.35Het Waaghoofd is de afgelopen dagen in ere hersteld. Ook aan de overkant, bij de Stille Mare, is een soortgelijk bolwerk gemetseld. (Foto’s: Chris de Waard).

Economie Leiden waag


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×