Jeugddorp is vandaag van start gegaan. Tot en met 5 augustus kunnen kinderen dagelijks terecht voor allerlei activiteiten op het terrein aan de Voorschoterweg. (Foto's: Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Magisch Jeugddorp van start bij Voorschoterweg

Deze week is het Magisch Jeugddorp weer van start gegaan op een terrein naast zwembad De Vliet aan de Voorschoterweg. Jeugddorp is dé grote vakantieactiviteit voor alle kinderen uit Leiden en omgeving. Die kunnen er de komende weken voor een bescheiden bedrag hutten bouwen, sporten, knutselen en allerlei workshops bijwonen.

Jeugddorp wordt dit jaar voor het laatst georganiseerd door een legertje vrijwilligers onder de supervisie van Libertas Leiden. Vanaf volgend jaar wordt de Stichting Jeugddorp Leiden verantwoordelijk voor het vakantiedorp. Er wordt dan nog uitsluitend gewerkt met vrijwilligers. De stichting werd onlangs opgericht omdat de gemeente Leiden al enkele jaren geleden besloot om de subsidie in enkele jaren tijd af te bouwen.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×