Plaatsen vrij in leesgroep geschiedenis

Er zijn plaatsen vrij in de leesgroep geschiedenis met deelnemers uit Leiden en Leiderdorp. De leesgroep leest en bespreekt non-fictie, boeken met thema’s uit de geschiedenis. Daarbij maakt de groep een keuze uit de boekenlijst van de landelijke organisatie Senia.

De boeken worden besproken aan de hand van ‘leeswijzers’ met discussievragen, waardoor de discussie diepgang krijgt en minder kans loopt te verzanden. De leesgroep komt een keer in de 5 à 6 weken bij elkaar op donderdagmorgen.

Op 1 september start de groep het nieuwe seizoen met de bespreking van het boek Vrouw achter de troon. Over het leven van Marie Anne Tellegen. Ze speelde een belangrijke rol in het verzet en werd na de oorlog directeur van het Kabinet van de Koningin. Ze werkte met de koninginnen Wilhelmina en Juliana.

Wie interesse heeft, kan voor meer informatie terecht bij contactpersoon Louis Kamphuis via kamphuislouis@gmail.com of 06-24260636.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×