Tinga in de branding met zijn draagvleugel kiteboard in de vorm van en PET-fles. Een duidelijke 'message on a bottle'.

Kiter Merijn Tinga crowdsurft doelbedrag bij elkaar

Leidenaar Merijn Tinga kan begin volgende maand zijn recordpoging uitvoeren. Op een ‘hydrofoil’ kitesurfend het kanaal oversteken. Via de crowdfunding die zijn initiatief mogelijk moet maken is inmiddels meer geld binnengekomen dan de 5500 euro die nodig zijn voor de oversteek.

Daarmee vraagt Tinga aandacht voor de enorme berg plastic wegwerpflesjes die in het milieu terecht komt. Tinga wil het probleem met 40.000 handtekeningen op de agenda van de Tweede Kamer krijgen. Zijn oplossing: Het invoeren van statiegeld op de kleine PET-flessen, zodat ze niet meer als zwerfvuil in zee komen.

De crowdfunding loopt nog 20 dagen door. In die periode hoopt Tinga nog eens een soortgelijk bedrag binnen te halen om ook een educatief programma voor de middelbare scholen op te zetten.

Per 1 augustus is Tinga klaar voor zijn 175 kilometerlange oversteek tussen Scheveningen en Lowestoft. “Zodra de omstandigheden het toelaten, vliegen we over,” meldt Tinga. Voor een succesvolle oversteek is een zuid-zuidwesten wind nodig van 10 tot 14 knopen.

Robbert en Michèle spraken Marijn over zijn record poging in De Vooravond van Sleutelstad

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×