Zaterdag houdt Amnesty International Leiden in De Buurt een manifestatie tegen politiegeweld in Rio de Janeiro. (Foto: PR).

Amnesty in actie tegen politiegeweld in Rio

Amnesty International grijpt de Olympische Spelen in Rio de Janeiro aan om aandacht te vragen voor de mensenrechten in Brazilië. “Grote sportfestijnen horen vrij van mensenrechtenschendingen te zijn. Rio had een slechte generale repetitie met het WK Voetbal in 2014 en daarom roepen we de autoriteiten dit keer op om dodelijk politiegeweld te voorkomen en vreedzame demonstraties van Brazilianen toe te laten,” zegt Gerard van der Veer van Amnesty Leiden.

Een aanklacht tegen politiegeweld in Rio de Janeiro in deze video van Amnesty International.

De Leidse afdeling van Amnesty International voert zaterdag actie in de pop-up Buurt bij Leiden Centraal. “Om het appel aan de Braziliaanse autoriteiten kracht bij te zetten, roepen we als Leidse afdeling alle Leidenaars op om hun handtekening te zetten onder een petitie van die strekking.

Omdat Rio de Janeiro ook staat voor zon en zomerse sferen komen ook de plezierige kanten van de Braziliaanse stad aan bod. Gratis optredens, een verrassingsact en ook kunnen bezoekers van De Buurt deelnemen aan een kleine quiz. “Met een verkoelende prijs voor iedereen die alle antwoorden goed heeft,”

Amnesty is zaterdag 30 juli van 11.00 uur tot en met 17.00 uur aanwezig in De Buurt.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×