Bij de fietsersbrug tussen het Utrechtse Jaagpad en het Evertsenpad wist de politie de motorrijder van zijn sokken te rijden. (Afbeelding Google Maps).

Motorrijder klemgereden na dollemansrit

Dinsdagavond stapte een man bij zijn woning in Leiderdorp op zijn motorfiets terwijl hij onder invloed was van verdovende middelen. Mensen uit zijn omgeving konden dat niet voorkomen, maar belden wel de politie.

Kort daarop zagen agenten de man roekeloos en met hoge snelheid door het dorp rijden. De politiewagen zette de achtervolging in, waarop de motorrijder er als een speer vandoor ging via de Hoge Rijndijk richting Leiden. Toen hij een stopteken kreeg, sloeg de man op de vlucht en sloeg af naar het Utrechtse Jaagpad. Met een snelheid van meer dan 80 kilometer per uur scheurde hij door het smalle straatje om aan de politie te ontkomen.

De politie stond op het punt om de achtervolging uit veiligheidsoverwegingen te staken toen de man de fietsersbrug richting de Zeeheldenbuurt op probeerde te rijden. Daar werd hij door de politie omver gereden en aangehouden. Zowel de politieauto als de motorfiets raakten beschadigd. Niemand raakte gewond.

De motorrijder kreeg proces verbaal voor een heel serie overtredingen. Gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder geldig rijbewijs, rijden onder invloed, bezit van harddrugs en het negeren van een stopteken.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×