(Foto's: AS Media).

Overvol programma bij Paardenmarkt Voorschoten

staatsen_paardenmarktVoor de 734e keer wordt vandaag in Voorschoten de traditionele paardenmarkt gehouden. Niet alleen staan in de Voorstraat talloze Friezen, Tinkers en Shetlanders, maar ook de rest van het dorp staat helemaal in het teken van de festiviteiten.

Zo is er al de hele week kermis op het Burgemeester van der Haarplein en staat er op en rond het Treubplein en de Schoolstraat een streekmarkt en een braderie met curiosa. Ook verzorgt een hoefsmid demonstraties en kunnen kinderen onder andere pony rijden.

Naast de paarden in de Voorstraat vormen de draverijen bij de Van Beethovenlaan altijd een tweede hoogtepunt tijdens de Paardenmarkt Voorschoten. Vanaf 13.30 uur strijden de deelnemers daar tijdens de kortebaandraverij.

De Voorschotense Burgemeester Staatsen opende de paardenmarkt vanmorgen officieel. Overigens voor de laatste keer, want hij vertrekt na de zomer naar het Gelderse Zevenaar waar hij waarnemend burgemeester wordt. (Foto: Wijkagent Linda van ’t Wout, via twitter).

Ook vanavond is het nog feest in de Leidse buurgemeente. Tot middernacht zijn er allerlei optredens in de Voorstraat. Het complete programma staat op de website van de Stichting Comité Paardenmarkt Voorschoten.

Advertentie

Regio Voorschoten paardenmarkt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×