(Foto: Bart Jonker Productions).

Sensoor op zoek naar vrijwilligers voor hulpdiensten

Sensoor is op zoek naar vrijwillige medewerkers voor de telefonische en online hulpdiensten van de organisatie. De vrijwilligers van Sensoor bieden dag en nacht een luisterend oor aan mensen die hun verhaal niet in hun eigen omgeving kwijt willen of kunnen. Ze luisteren naar verdriet en problemen, geven steun en denken mee. Vanaf zaterdag 24 september start er een nieuwe Sensoortraining in Leiden om nieuwe vrijwilligers op te leiden.

Nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig want de behoefte aan een anoniem luisterend oor is groot. Uit het recent gepubliceerde jaarverslag van Sensoor blijkt dat de vrijwilligers in 2015 ruim 257.000 gesprekken hebben gevoerd. Met name eenzaamheid, psychische problemen en relatieproblemen werden veel besproken.

Iedereen die vrijwilliger wil worden volgt eerst een speciale training. Die richt zich op het ontwikkelen van luister- en gespreksvaardigheden. Na de training worden vrijwilligers professioneel begeleid en ondersteund.

Op maandag 15 augustus wordt er in Diaconaal Centrum de Bakkerij aan de Oude Rijn 44 een informatiebijeenkomst georganiseerd. Daar wordt informatie gegeven over de training en het werk dat een vrijwilliger doet. Aanvang is 20.00 uur.

Sensoor biedt ondersteuning via telefoon, chat en e-mail vanuit 26 locaties in het hele land. Alle informatie staat op www.sensoor.nl/vrijwilligerswerk.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×