Wethouder Strijk onthulde vanmorgen de eerste nieuwe wegwijzer voor voetgangers. (Foto's: Chris de Waard).

Nieuwe Leidse wegwijzers officieel onthuld

2016-08-04 10.39.37-2Wethouder Strijk heeft vanmorgen bij de Koornbeursbrug de eerste nieuwe Leidse wegwijzer officieel onthuld. Vanuit een hoogwerker trok hij eerst de Leidse vlag van de nieuwe paal en plaatste vervolgens de kop op de paal. Een goudkleurige dop met de Leidse sleutels.

In totaal worden er in het centrum van Leiden, in het stationsgebied en op het Leiden Bio Science Park (LBSP) 116 palen gezet. Dat zijn er zo’n 15 meer dan er stonden. De oude groen-witte palen stonden namelijk niet op het LBSP. Het was de bedoeling dat alle palen inmiddels vervangen zouden zijn, maar dat is niet gelukt. De komende week worden de resterende palen vervangen.

Wethouder Robert Strijk en VVD-raadslid Juliette Gilissen bij de eerste nieuwe paal.

2016-08-04 10.36.46

Sommige lange namen worden nog een keer nader tegen het licht gehouden.

Zo verdwijnt de vreemde afkorting voor het RMO binnenkort weer van de borden. Wat het dan wel wordt?

“Rijksmuseum Oudheden of een meer logische afkorting,” laat een woordvoerder van de bordenmaker weten.

 

 

Chris de Waard in gesprek met VVD-raadslid Juliette Gilissen over de nieuwe bewegwijzeringsborden.

De nieuwe palen zijn er onder meer gekomen op aandringen van de VVD Leiden. Raadslid Juliette Gilissen stelde de problemen met de oude palen keer op keer aan de orde. De waren vies, wezen vaak de verkeerde kant op en er stond deels verouderde informatie op. Bijvoorbeeld de route richting het al jaren geleden gesloten LAK Theater.

Chris de Waard in gesprek met D66-wethouder Robert Strijk over de nieuwe bewegwijzeringsborden.

Dertien palen hebben een speciale fundering gekregen waar ze makkelijk uit te halen zijn. Het gaat daarbij om palen die regelmatig moeten worden verwijderd in verband met evenementen zoals bijvoorbeeld de 3 oktoberkermis. Vroeger werden ze dan echt uitgegraven, dat hoeft nu niet meer.

Wethouder Strijk vertelt over de nieuwe bebording voor toeristen en bezoekers van Leiden. (Video: Chris de Waard).

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×