Leidenaar in been geschoten na wurgpoging agent

De politie in de bollenstreek heeft in de nacht van woensdag op donderdag een man neergeschoten. Dat gebeurde op het Westerhout in Noordwijkerhout. De verdachte, een 36-jarige Leidenaar, kreeg een stopteken, maar negeerde dat. Toen hij even later zijn auto stopte en te voet op de vlucht sloeg, zette een agent de achtervolging in.

Toen de agent de man wilde aanhouden, ontstond er tussen de man en de agent een worsteling, waarbij de verdachte probeerde om de agent te wurgen. Daarop schoot de agent de man neer. Dat is toegestaan in een levensbedreigende situatie. De verdachte werd in zijn been geraakt en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd hij later aangehouden.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×