D66-raadslid Lodi van Brussel heeft het college gevraagd om nieuw beleid voor schuldhulpverlening. (Archieffoto: Chris de Waard).

D66 Leiden pleit voor modernisering schuldhulpverlening

Leiden moet in samenwerking met de regio nieuw beleid opstellen voor schuldhulpverlening. Daarbij moet ook zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van moderne technieken als onlineschuldhulpverlening. Daarvoor pleit D66-raadslid Lodi van Brussel die het Leidse college oproept om hier de komende maanden mee aan de slag te gaan.

Van Brussel: “Door de economische crisis zijn veel mensen (bijna) in financiële problemen geraakt. Binnen de gemeente is de aandacht hiervoor de afgelopen jaren toegenomen, maar het huidige beleidsplan loopt eind van dit jaar af. Bovendien komt dat uit 2012 dus het beleid moet ook worden aangepast aan deze tijd.

D66 wil dat Leiden bij het opstellen van een nieuw plan ook goed kijkt naar de praktijk van de afgelopen jaren en gebruik maakt van de kennis en ervaring van professionals en organisaties elders in het land. Ook mensen die gebruik hebben gemaakt van de Leidse aanpak bij schuldhulpverlening moeten als het aan Van Brussel ligt worden betrokken bij het nieuwe beleidsplan.

Tenslotte wil het D66-raadslid dat de gemeente in gesprek gaat met bijvoorbeeld nutsbedrijven en zorgverzekeraars. Er zijn al afspraken met woningcorporaties over het voorkomen van huisuitzettingen bij huurachterstand en dat beleid wil Van Brussel graag uitgebreid zien.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×