De Natuurspeeltuin van de Smid gaat op 18 augustus officieel open. (Foto's: Tuin van de Smid).

Na tuin nu ook speeltuin van de smid

Naast de Tuin van de Smid in Polderpark Cronesteyn is de afgelopen periode hard gewerkt aan een natuurspeeltuin. Dat werk is nu klaar en op donderdag 18 augustus wordt de officiële opening verricht door de nieuwe wethouder duurzaamheid Paul Dirkse. In de natuurspeeltuin kunnen kinderen voortaan onder andere klimmen, sprietlopen, slootje springen en naar waterbeestjes kijken.

De plannen voor de natuurspeeltuin dateren al van begin 2013. Direct na de opening van de Tuin van de Smid zelf. Via de Stichting Strandwal, een organisatie die zich richt op de niet-commerciële activiteiten bij de Tuin van de Smid, werd subsidie aangevraagd en gekregen voor de realisatie van de speelplek.

Voor het ontwerp gingen Suzanne van Ginneken en Fanni Tesselhoff aan de slag. De ontwerpsters hielden daarbij nadrukkelijk rekening met de natuurlijke omgeving in het polderpark. Ook moest de speeltuin geen waterspeelplaats worden, want die is er al in Cronesteyn.

Eind vorig jaar werd gestart met de aanleg van de natuurspeeltuin. Er kwamen bruggetjes, klimobjecten, stapstenen en beplanting. Daarna mocht de natuur een paar maanden haar werk doen en nu is het gras stevig genoeg voor alle spelende kinderen,

De natuurspeeltuin is geschikt voor de iets oudere kinderen, want een zwemdiploma is wel vereist. Jongere kinderen zijn alleen onder begeleiding welkom. De entree is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×