Op het evenemententerrein van De Buurt Leiden kreeg Gerson Main er geen genoeg van. Het ene na het andere liedjes schalde over het zonovergoten plein. (Hoofdfoto: Chris de Waard, reportage J.P. Kranenburg).

Eerstejaars op culturele ontdekkingstocht door Leiden

De middag van dag twee van de EL CID-week stond dinsdag in het teken van cultuur. De sjaars gingen in groepjes het centrum door voor bijvoorbeeld dansdemonstraties bij het stadhuis, cabaret op de Beestenmarkt en optredens bij De Buurt Leiden. Onder andere van Erik van Muiswinkel en Gerson Main. Op het stadsstrand werd daar ondertussen een silent disco gehouden door de Dinsdag Avond Club van Odessa.

Verder was er straattheater op ’t Gerecht, korte films in het Kijkhuis en dansworkshops in het van der Werfpark. Ook alle Leidse musea deden hun deuren open voor de 3.500 nieuwe inwoners die Leiden deze week verwelkomd. Tussen de verschillende locaties voeren boten van verschillende rederijen zodat de studenten ook via de Leidse grachten hun cultuurroute ’16 konden volbrengen.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×