Eerstejaars op culturele ontdekkingstocht door Leiden

De middag van dag twee van de EL CID-week stond dinsdag in het teken van cultuur. De sjaars gingen in groepjes het centrum door voor bijvoorbeeld dansdemonstraties bij het stadhuis, cabaret op de Beestenmarkt en optredens bij De Buurt Leiden. Onder andere van Erik van Muiswinkel en Gerson Main. Op het stadsstrand werd daar ondertussen een silent disco gehouden door de Dinsdag Avond Club van Odessa.

Verder was er straattheater op ’t Gerecht, korte films in het Kijkhuis en dansworkshops in het van der Werfpark. Ook alle Leidse musea deden hun deuren open voor de 3.500 nieuwe inwoners die Leiden deze week verwelkomd. Tussen de verschillende locaties voeren boten van verschillende rederijen zodat de studenten ook via de Leidse grachten hun cultuurroute ’16 konden volbrengen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline