Enkele jaren geleden zocht misdaadverslaggever Peter R. de Vries de veroordeelde pedofiel op in Cambodja waar hij een weeshuis opzette. (Afbeelding uit de betreffende SBS6-uitzending).

Leidse zeilschoolhouder vast in Cambodja voor kindermisbruik

Leidenaar Sebastiaan R. zit sinds 30 juli vast in Cambodja op verdenking van het seksueel misbruiken van minderjarige kinderen. Dat melden verschillende media. De Cambodjaanse justitie werkt samen met het Nederlandse Openbaar Ministerie aan de zaak.

R. werd in 2004 al in Nederland veroordeeld wegens het langdurig misbruiken van een toen 12-jarige jongen. Dat gebeurde onder andere op zijn zeilboot op de Kagerplassen. Hij mocht daarna niet meer aan de slag als zeilleraar, maar misdaadverslaggever Peter R. de Vries ontdekte dat de man zichzelf een jaar later opnieuw aanbood als instructeur op zeilkampen. Na die ontmaskering vluchtte hij naar Cambodja, waar hij een weeshuis oprichtte. Ook daar rezen verdenkingen.

De verdachte woont in de Cambodjaanse stad Siem Reap. Tegen hem lopen twee justitiële onderzoeken. Het Aziatische land verdenkt hem van misbruik in het weeshuis dat hij in Siem Reap beheert. In Nederland werd in 2014 ook al door twee jonge Cambodjaanse kinderen aangifte tegen hem gedaan wegens seksueel misbruik. Dat zou hebben plaatsgevonden tussen 2009 en 2013. In 2012 sprak een Cambodjaanse rechtbank hem vrij van misbruik nadat vier van de vijf vermeende slachtoffertjes hun eerdere verklaring introkken.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×