De 22-jarige Daviyon Draper heeft vandaag een contract voor één seizoen getekend bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. (Foto: Jimmy Mitchell / UAB athletics).

Draper tweede Amerikaan in selectie Zorg en Zekerheid Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de tweede Amerikaan aan boord. Van Cashmere Wright was al bekend dat hij nog een seizoen in Leiden zou blijven. Vandaag heeft de 22-jarige Daviyon Draper een contract voor één seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball getekend. Draper is een 2.01 meter lange forward die afkomstig is van Florida International.

Draper (geboren 6 augustus 1994) begon zijn basketballoopbaan bij Locke High School in Los Angeles. Hij werd gekozen in de All-State en All-Coliseum League teams. Draper was gemiddeld goed voor 24 punten, 7 rebounds en 4
assists per wedstrijd.

Na high school speelde de forward twee seizoenen voor Antelope Valley College. In zijn tweede seizoen werd hij gekozen als All-Western State South. In dat seizoen (2013/2014) noteerde Draper gemiddeld 13.8 punten (tegen 47%), 5.6 rebounds, 1.1 blocks en 1.5 steals. Tevens werd hij uitgeroepen tot MVP van het Ventura Tournament, het Gregg Anderson Memorial Tournament en het Canyons Tournament.

Draper bracht zijn laatste twee seizoenen door bij Floriade International. Hij speelde 62 wedstrijden voor de Golden Panthers. In 53 wedstrijden stond de 2.01 meter lange Amerikaan in de startende vijf. In zijn laatste seizoen scoorde hij in 29 van de 31 wedstrijden in de dubbele cijfers. Tevens noteerde hij zeven double doubles. Draper sloot zijn laatste seizoen af met de cijfers 15.9 punten, 7.0 rebounds, 2.2 assists, 1.0 steals en 0.7 blocks. Draper zal bij Zorg en Zekerheid Leiden op de 3-positie gaan spelen.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft nu zeven contractspelers. Naast Draper bestaat de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden uit Thomas Koenis, Cashmere Wright, Jessey Voorn, Mohamed Kherrazi, Floris Versteeg en Jan Driessen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×