Plastic Soup Surfer wil vrijdag de Noordzee over

Al een maand wacht Leidenaar Merijn Tinga op gunstige wind voor zijn recordpoging en vrijdag lijkt het eindelijk zo ver. De Plastic Soup Surfer wil op een kiteboard van petflessen in recordtijd de Noordzee oversteken om zo aandacht te vragen voor de enorme hoeveelheid plastic in zee en op de stranden.

Merijn Tinga vertelt aan Chris de Waard over de naderende oversteek en de handtekeningenactie.

Die plasticberg bestaat voor een fors deel uit de kleine petflesjes waar geen statiegeld op zit. Dat wil hij veranderen. Naast de recordpoging is hij begonnen met het inzamelen van 40.000 handtekeningen om de invoering van statiegeld op de kleine flesjes op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.

Vandaag beslist Tinga of hij de oversteek aanstaande vrijdag inderdaad gaat maken. Uitzwaaien kan in Scheveningen. Daar kiest hij het ruime sop.

Leiden Politiek Plastic Soup Surfer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×